SPEURNEUS

Hallo iedereen. De roman over Jacob Besage schiet goed op! Maar er komt heel wat opzoekingswerk aan te pas! Ikzelf kom niet uit een maritiem milieu, van zeilen weet ik geen yota en het vissersmilieu is mij totaal vreemd! Als ik dus een zeilboot of de tuigage wil beschrijven in mijn verhaal, dan moet ik dat allemaal opzoeken. Hetzelfde in verband met kapers en zeerovers en zo, er was een duidelijk verschil tussen al deze zeeschuimers! Om dan nog maar van de historische achtergrond te zwijgen, de geopolitiek wijzigde constant in die woelige periode!

Maar het is heel leerrijk om al die informatie op te zoeken in boeken, naslagwerken en archieven! Gelukkig is al veel materiaal digitaal te raadplegen zodat ik thuis van achter mijn laptop veel speurwerk kan verrichten! Ik krijg een massa inlichtingen op mijn scherm, het is soms moeilijk om een selectie te maken uit het ruime aanbod.

Dit kan alleen maar bijdragen tot de authenticiteit en geloofwaardigheid van mijn verhaal. In mijn tekst verwerk ik veel feiten uit de realiteit wat de levendigheid ten goede komt. Ik hoop dat het eindresultaat een succes mag worden! Er zal alleszins genoeg energie in gestoken zijn om zo een bijdrage te leveren aan de rijke geschiedenis van onze fiere stad Oostende!

Mijn boek over mijn wijk "KRONIEK VAN HET HAZEGRAS" is overigens nog steeds verkrijgbaar online via boekscout.nl, prima lectuur in deze coronatijden!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


SPEURNEUS

KERSTBOOM

KERSTMARKT

LIJST VAN DEELNEMENDE AUTEURS

OOSTENDSE BOEKENBEURS

WEER VAN START