De ring van Atlantis

De ring van Atlantis

Het dagboek van een Oostendse Jood uit de negentiende eeuw
Van een vriendin kreeg ik een boek over zeemeerminnen. Ze daagde me uit om een roman over zeemeerminnen te schrijven! Ik had nooit gedacht dat het tot dit zou leiden. Tijdens een zeereis beleeft een jonge knaap een reeks fantastische en ongelooflijke avonturen die hem zelfs tot in het verdronken continent Atlantis brengen!
Bestellen
GETOONT  SYN  KLOEK  GHEWELT

GETOONT SYN KLOEK GHEWELT

Jacob Besage, Oostends kaper die Piet Hein versloeg

Al van in mijn tienertijd wist ik dat admiraal Piet Hein gesneuveld was tijdens een zeeslag met Jacob Besage, een Oostendse kaper uit de zeventiende eeuw. Blijkbaar kennen maar weinig bewoners van onze kuststad die historische figuur naar wie en straat op de Vuurtorenwijk vernoemd werd. Tijdens mijn speurwerk vond ik ook heel wat wetenswaardigheden over het leven van de gewone man in die rumoerige tijden. Het resultaat is een historische avonturenroman geworden met heel wat humor maar ook een liefdesverhaal met tragische afloop.

Bestellen
Kroniek van het Hazegras

Kroniek van het Hazegras

Bij een open deur-dag van de kapel op het Hazegras viel het me op dat er nog maar weinig kennis was over de kerk die hier vroeger stond. Daarom ben ik op zoek gegaan naar het verleden van de vroegere parochie Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen. Tijdens dit proces ontdekte ik de rijke geschiedenis van de wijk het Hazegras. Dit mag niet verloren gaan voor het nageslacht!
Bestellen